Zumba

Zumba

Wat is Zumba?
Zumba is een Latijns-geïnspireerde cardio-dans-workout dat muziek en choreografie stappen gebruikt om een fitness party sfeer te creëren. Terwijl veel dans en muziek vormen in het programma zijn Latijns-Amerikaanse inspiratie bevatten, kunnen de lessen ook muziek soorten van jazz tot Afrikaanse beats tot hip-hop en pop bevatten.

Sinds de oprichting in de medio - jaren '90 door oprichter Alberto "Beto" Perez, bereikt het Zumba programma 10 miljoen mensen in meer dan 90.000 locaties in meer dan 110 landen. De cardio-centrische Zumba lessen zijn door de jaren heen uitgegroeid tot een specifieke programmering voor kinderen en senioren.

Voor wie is Zumba?
Zumba is echt voor iedereen die kan opstaan en dansen. En "dans" is hier een zeer liberale term, geen dans ervaring of vaardigheden die nodig zijn. Mensen van alle leeftijden, maten en gewichten zijn welkom en aangemoedigd om lessen bij te wonen. Als je jou bil kunt schudden op leuke muziek, is deze les voor jou!

Wat te verwachten in Zumba lessen of workshops
De meeste Zumba lessen zijn een uur lang. Ze beginnen met een dynamische warming-up en het einde met een cooling-down en enkele statische rek oefeningen. De training-gedeelte is afgebroken door een lied, elk met een verschillende dans routine. Bekende bewegingen in de les zijn zoal mambas, V-steps met extra heupbewegingen, cha cha-chas en zij-stappen.

In tegenstelling tot andere aerobic lessen, waar u een beweging leert en vervolgens toevoegt aan meer bewegingen om een routine te creeren, maakt Zumba gebruik van verschillende delen van het lied, zoals het koor of een bepaalde zin of geluid in het lied, als basis voor haar choreografie. Bijvoorbeeld, telkens wanneer de zanger een kussend geluid maakt, schudden wij met onze heupen naar de zijkant.

Comments are closed.