Yoga

Yoga

Wat is Yoga?
De klassieke technieken van Yoga dateren van meer dan 5000 jaar geleden. In de oudheid binnen verlangen naar meer persoonlijke vrijheid, geboorte, gezondheid, lange levensduur en verhoogde zelfbegrip gaf aan dit systeem van lichamelijke en geestelijke oefening die zich sindsdien heeft verspreid over de hele wereld. Het woord Yoga betekent "eenheid of samenbrengen", en het brengt het lichaam en geest samen in een harmonieuze ervaring.

Het hele systeem van Yoga is gebouwd op drie belangrijkste structuren: oefening, ademhaling en meditatie. De oefeningen van Yoga zijn ontworpen om het klierweefsel systemen van het lichaam onder druk te zetten, waardoor de efficiëntie en het totale gezondheid worden bevorderd en gestimuleerd. Het lichaam wordt beschouwd als het belangrijkste instrument waarmee we kunnen werken en evolueren in de wereld, en wordt een Yoga student dus met grote zorg en respect behandelt. De ademhalingstechnieken zijn gebaseerd op het concept dat het ademhalen de bron van het leven in het lichaam is. De Yoga student verhoogt zachtjes adem controle ter verbetering van de gezondheid en de functie van zowel lichaam en geest. Deze twee systemen van oefening en ademhaling bereiden vervolgens het lichaam en geest voor als meditatie en de student vindt hierdoor een gemakkelijke benadering tot een rustige geest waarmee in stilte de alledaagse stres kan worden genezen. Regelmatige dagelijkse praktijk van alle drie delen van deze structuur van Yoga produceren een duidelijke, heldere geest en een sterke lichamelijke staat.

Wie kan Yoga beoefenen?
Yoga is geschikt voor de meeste volwassenen van ieder leeftijd of elke lichamelijke conditie. Gezien het karakter van onze benadering, kunnen zelfs degenen met fysieke beperkingen een positieve routine vinden binnen Yoga. Wij bieden eventueel speciale technieken voor mensen met lichamelijke beperkingen als gevolg van leeftijd, ziekte, letsel, in herstel of inactiviteit.

We raden Yoga oefeningen niet aan voor vrouwen tijdens de menstruatie, voor zwangere vrouwen of voor moeders die borstvoeding geven. Regelmatige beoefening van ademhaling en meditatie wordt aangemoedigd.

Yoga en kinderen
Yoga oefeningen worden niet aanbevolen voor kinderen onder de 16 omdat hun lichaam zenuwen en klierweefsel systemen nog steeds groeit, en het effect van Yoga oefeningen op dit niveau het natuurlijke groei kan beinvloeden. Kinderen kunnen veilig praktijk meditatie en eenvoudige ademhalingsoefeningen doen, zolang de adem nooit te lang wordt ingehouden. Deze technieken kunnen enorm helpen om kinderen leren om te ontspannen, concentreren, en verminderd de impulsiviteit. Kinderen die worden opgeleid in deze technieken zijn beter in het beheersen van emotionele omstandigheden en binnen het omgaan met stressvolle gebeurtenissen.

Comments are closed.